Home » Project » Gerealiseerd » De Quaystraat

Gerealiseerd

De Quaystraat

Locatie
Heikant
Woningtype
Appartement
Aantal woningen
20
Geplande oplevering
december 2009
Architect
Leenders Architecten Veghel

Ontwerp

De woningen aan de Quaystraat zijn ontworpen door architect Hans van den Tillaart van bureau Leenders architecten uit Veghel. Bouwbedrijf Gebr. van Stiphout uit Sint-Oedenrode heeft het ontwerp uitgevoerd.
De woningen worden gebouwd volgens de richtlijnen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Dit betekent dat er extra aandacht is besteed aan hang- en sluitwerk en de inbraakpreventie van de woning en woonomgeving

Duurzaam bouwen

Wovesto heeft bij dit project veel aandacht besteed aan duurzaam bouwen, milieu en energiezuinigheid. De appartementen worden verwarmd d.m.v. toepassing van aardwarmte in de vorm van individuele warmtepompinstallaties waarmee in de zomer de appartementen gekoeld kunnen worden. Een gasaansluiting is niet aangebracht en alle vertrekken worden d.m.v. vloerverwarming verwarmd (lage temperatuur verwarming).

Globale indeling

De meeste woningen zijn voorzien van de volgende indeling: hal met meterkast; woonkamer met open keuken; twee slaapkamers; badkamer met vaste wastafel, toilet en douche; toilet met fonteintje. De woningen op de begane grond hebben een collectief tuintje met een terras, de woningen op de verdieping hebben een balkon.