Home » Project » Gerealiseerd » Brabantwoningen

Gerealiseerd

Brabantwoningen

Locatie
Knotwilg te Boskant en Dille te Sint-Oedenrode
Woningtype
Tussenwoning
Aantal woningen
27
Geplande start
Februari 2012 gestart
Geplande oplevering
1e kwartaal 2013 opgeleverd
Architect
Archi Service

De Brabantwoningen aan Knotwilg in Boskant en aan Dille in Sint-Oedenrode zijn opgeleverd. De feestelijke oplevering vond plaats op 30 januari 2013. Op donderdag 31 januari kregen de nieuwe bewoners van de eerste woningen de sleutel uitgereikt. De oplevering en uitgifte van de overige Brabantwoningen hebben in februari en maart plaats gevonden.

Anders dan onze 'normale' woningen

De Brabantwoningen zijn anders dan onze 'normale' woningen. Ze zien er anders uit en ‘werken’ anders. Een dikke schil om de woning zorgt voor een goede isolatie. Ook maatregelen zoals 3-laags glas en het beperkt gebruik van installaties (die energie verbruiken), zorgen ervoor dat er zo weinig mogelijk energie (warmte) verloren gaat. De woning zelf wekt energie op door middel van zonnecollectoren, zonnepanelen en enkele slimme installaties. 

Daarnaast wordt de woning gezien als een ‘levend organisme’. Alles in en om de woning draagt bij aan de duurzaamheid ervan. Dus het water, de ligging, de zon, de beestjes in de tuin en de planten, ze hebben allemaal invloed op hoe duurzaam de woning uiteindelijk is.

De voordelen

Er zijn diverse voordelen verbonden aan het wonen in de Brabantwoning. In het kort:
De energielasten van de woning zijn erg laag. Er is geen gasaansluiting meer, alleen elektra. Daarnaast wekt de woning zelf energie op en door goede isolatie gaat er weinig energie verloren. Dit resulteert in lagere energiekosten en woonlasten. Om optimaal gebruik te maken van de zon, hebben de woningen een zuidelijke oriëntatie. Dat wil zeggen: huis en tuin liggen op het zuiden. De woningen hebben een tuin en berging of garage.