Home » Onze woningen » Wijkinformatie

Wijkinformatie

 

Boskant

Boskant is het jongste dorp in de gemeente Sint-Oedenrode. De plaats is op basis van functionele en maatschappelijke overwegingen ontstaan. In Boskant staat een kerk, basisschool ‘Sint Franciscus van Assisieschool’ en een peuterspeelzaal. Ook een supermarkt, sportcomplex ‘Boskant’ en horecavoorziening ‘De Vriendschap’ zijn aanwezig.
De doorgaande weg van Sint-Oedenrode naar Best is heel bepalend voor Boskant. Boskant heeft veel groen in het dorp tot aan het buitengebied de Scheeken. Het woningbezit bestaat uit eengezinswoningen en woningen voor senioren en alleenstaanden. 
 

Nijnsel

Nijnsel heeft een historische ligging aan de rivier de Dommel. Het dorp is als kern ontwikkeld, als een bebouwingslint aan de oude verbindingsroute tussen Sint-Oedenrode en Lieshout. De ligging ten opzichte van de Vresselse bossen is een meerwaarde voor het wonen in Nijnsel. De grootste verandering voor Nijnsel was de komst van Bedrijventerrein ‘Nijnsel’ in 1970. In Nijnsel zijn diverse voorzieningen aanwezig, zoals een klein winkelaanbod, kerk, sportcomplex ‘Den Eimert’ en zalencentrum de Beckart. Daarnaast zijn in het dorp basisschool ‘Sint Antonius van Paduaschool’ en kinderdagverblijf ‘Bellefleur’ aanwezig. Het woningaanbod bestaat uit eengezinswoningen en woningen voor senioren en alleenstaanden. 

Olland

Olland is het kleinste kerkdorp in de gemeente Sint-Oedenrode. Een zelfstandig dorp met een grote historie en daardoor een eigen karakter. Olland ligt in het noordwesten van de gemeente. De woonomgeving is transparant en de openbare ruimte oogt vriendelijk. Verder is het dorp groenrijk met vele natuurgebieden tot in de verre omgeving. In Olland staat een kerk en de multifunctionele accommodatie De Loop'r. Hierin zijn basisschool De Sprongh, Kinderopvang Humanitas en de vele verengingen van Olland gevestigd. Olland kent een rijk verenigingsleven. Het woningaanbod bestaat uit eengezinswoningen en woningen voor alleenstaanden en senioren. 

Cathalijne

Cathalijne is een kleine wijk, gelegen aan de rivier de Dommel naast het centrum van Sint-Oedenrode. De meerwaarde van deze wijk is een verbinding tussen noord en zuid Sint-Oedenrode, met daarbij de Dommel in het zicht en veel omliggende natuur. Het woningaanbod van Cathalijne bestaat uit eengezinswoningen en woningen voor senioren. 
 

Kinderbos

Kinderbos is een wijk die in het westen van Sint-Oedenrode ligt. De wijk ligt naast de wijk Kienehoef en is klein en compact. Buiten het woningaanbod heeft Kinderbos een centrale speelgelegenheid en een aantal groenstroken. Het recreatiepark ‘de Kienehoef’ is op loopafstand te bereiken, net als diverse sportaccommodaties. Het woningaanbod van Kinderbos bestaat vooral uit eengezinswoningen.
 

Kienehoef

De grootste wijk bevindt zich in het noorden van Sint-Oedenrode. Kienehoef is een grote wijk met veel woningen en groenstroken. In de wijk vind je een recreatiepark met onder andere een kinderboerderij en speeltuin. Daarnaast heeft deze wijk diverse sport- en speelgelegenheden (o.a. sporthal ‘de Kienehoef’) en een klein winkelaanbod. De basisscholen ‘de Kienehoef’ en ‘obs de Springplank’ zijn aanwezig in de wijk. Het woningaanbod bestaat uit verschillende type eengezinswoningen.

Heikant

Heikant is de nieuwste wijk in het noordoosten van Sint-Oedenrode, met tal van nieuwbouwwoningen. Nabij de woonwijk ligt het bedrijventerrein ‘De Kampen’. Op korte afstand van de wijk ligt de noordelijke randweg die zorgt voor een verbinding met de A50. De nieuwbouwwoningen bestaan uit eengezinswoningen en woningen voor alleenstaanden.

Eerschot

Eerschot is een grote wijk die ligt aan de oostkant van Sint-Oedenrode. Vanuit Eerschot is er een korte en makkelijke verbinding met de A50 en het centrum van Sint-Oedenrode. In de wijk is een klein winkelaanbod en je vindt er basisschool ‘Eerschot’, diverse speelgelegenheden en veel groenstroken. Het woningaanbod bestaat uit eengezinswoningen en woningen voor senioren en alleenstaanden.

Armenhoef

Een wijk gelegen nabij het centrum van Sint-Oedenrode, die gekenmerkt wordt door zijn centraal gelegen plaats in het dorp. De wijk biedt speelgelegenheden en een behoorlijke groenvoorziening. Het centrum is eenvoudig te bereiken en op korte afstand bevinden zich basisschool ‘Odaschool’, kinderdagverblijf ‘Dommeltoren’ en peuterspeelzaal ‘Humanitas’. Het woningaanbod van Armenhoef bestaat uit een aantal eengezinswoningen.
 

Centrum

Het centrum is de historische kern van Sint-Oedenrode en ook een van de grotere wijken van het dorp. Het centrum van Sint-Oedenrode beschikt over verschillende winkels, statige huizen en een grote gezellige markt dat naar een rijke historie verwijst. Het woningaanbod in het centrum bestaat vooral uit seniorenwoningen en daarnaast ook uit eengezinswoningen, die verspreid zijn over het gehele centrum.
 

Dommelrode

Dommelrode is één van de oudere wijken in Sint-Oedenrode. Het is een prachtige wijk, gelegen in een groen gebied nabij natuurgebied Diependaal en kasteel Henkenshage met omringend kasteelpark. Deze wijk biedt diverse mogelijkheden voor activiteiten, zoals speelgelegenheden, Sporthal ‘de Streepen’, basisschool ‘Dommelrode’ en een cultureel centrum Mariëndael. Ook vind je in deze wijk het gemeentehuis. Het woningaanbod bestaat uit eengezinswoningen en appartementen voor alleenstaanden.
 

Vogelenzang

Dit is één van de nieuwste wijken in het zuiden van Sint-Oedenrode. De wijk ligt direct in verbinding met de zuidelijke randweg. Verder ligt de wijk Vogelenzang dichtbij basisschool ‘Dommelrode’. De wijk heeft een aantal groenstroken, ligt dichtbij natuurgebied Diependaal, het kasteelpark en bevat diverse speelgelegenheden. Het woningaanbod bestaat voornamelijk uit eengezinswoningen.