Home » Ik wil kopen » Slimmer Kopen®

Slimmer Kopen®

Waarom Slimmer Kopen® slimmer is 

De prijs, de hoge maandlasten en de risico’s zijn doorgaans de redenen die iemand ervan weerhouden een (andere) woning te kopen. Geldt dat ook voor u? In dat geval is Slimmer Kopen® misschien een slim idee, want Slimmer Kopen® biedt u optimale zekerheid tegen een gereduceerde marktwaarde, koopprijs is minimaal 75% van de marktwaarde.

In verband met aangescherpte regelgeving kan Wovesto op dit moment helaas geen Slimmer Kopen® woningen aanbieden. Onderstaand geven wij u toch informatie over dit product, aangezien wij nog wel belang hebben in reeds verkochte Slimmer Kopen® woningen.

Gereduceerde koopsom op bestaande en nieuwe woningen 

Slimmer Kopen® is een woonproduct dat Wovesto aanbiedt. Woningen met het Slimmer Kopen® label - en dat kunnen zowel bestaande als nieuwe woningen zijn - worden met een gereduceerde marktwaarde verkocht. De reductie is afhankelijk van het type woning. U bepaalt als koper zelf de reductie op de koopprijs. Wovesto bepaalt alleen vooraf hoe hoog de maximale reductie is. Als er projecten zijn waarin woningen en/of appartementen met Slimmer Kopen® verkocht worden, zijn deze te vinden op onze website onder actueel aanbod. 
 

Iedereen kan Slimmer Kopen® 

Iedereen kan in aanmerking komen voor een Slimmer Kopen®-woning. Dat staat los van het inkomen. Natuurlijk moet u wel voldoende inkomen hebben om de benodigde hypotheek te kunnen afsluiten. 
 

Kopen met zekerheid 

Koopt u een Slimmer Kopen®-woning, dan weet u precies wat u koopt. Bij aankoop wordt u uitgebreid geïnformeerd over de kwaliteit van de woning via een kopie van het taxatierapport.
 

Twijfel?

Als u 'ja' heeft gezegd, maar toch twijfelt, is dat geen probleem. Dit is de zekerheid van de koopbedenktermijn die geldt voor deze regeling. U heeft vijf dagen de tijd om op uw beslissing terug te komen, zonder financiële of juridische gevolgen.
 

U bent volledig eigenaar 

Géén addertjes onder het gras. U bent volledig eigenaar van de woning, kunt de hypotheekrente aftrekken, bouwt vermogen op door waardevermeerdering van uw woning en bent geheel vrij om uw woning aan te passen. U bent bij Slimmer Kopen® wel aan een aantal voorwaarden gebonden. 

Wilt u in de toekomst uw woning verkopen, dan biedt u die eerst aan Wovesto aan. Na een onafhankelijke taxatie betaalt Wovesto u de oorspronkelijke koopprijs plus een deel van de waardevermeerdering. Welk deel? Dat hangt af van de reductie waarvoor u bij de aankoop heeft gekozen. Hoe groter deze reductie, hoe groter het aandeel van de waardeontwikkeling dat u met Wovesto moet delen. Mocht uw woning in waarde zijn gedaald, dan deelt u ook het verlies met Wovesto. Een veilig idee.

Maar wat gebeurt er dan met verbeteringen die u zelf aanbrengt? Verbeteringen aan de keuken bijvoorbeeld, de badkamer, het sanitair, de verwarming? Of een uitbreiding, zoals een dakkapel of een serre? Van dergelijke verbeteringen wordt de waarde van de verbetering eerst afgetrokken van de waardevermeerdering die u moet delen. Met andere woorden: de waardevermeerdering van de genoemde verbeteringen is volledig voor u.

Vragen?

Heeft u vragen over Slimmer Kopen®? Neem dan contact op met de afdeling Woondiensten, via telefoonnummer 073 544 0606.