Home » Ik ben huurder » Onderhoud » Zelf klussen

Zelf klussen

Vele wensen zijn mogelijk

De woning die u van Wovesto huurt, wilt u graag inrichten naar uw eigen smaak en aanpassen aan uw woonwensen. Uiteraard wil Wovesto graag aan deze wens tegemoet komen. Wovesto wil dat de kwaliteit van het bezit en uw veiligheid gewaarborgd blijven. In de brochure Zelf Aangebrachte Veranderingen (ZAV) staat hoe u, met advies van Wovesto, aan de slag kunt gaan. Dit is van belang omdat er een aantal spelregels zijn waar u zich aan dient te houden bij het veranderen of aanbrengen van veranderingen.

Aanvraagformulier

Met het formulier Aanvraag Zelf Aangebrachte Veranderingen kunt u toestemming vragen voor de verandering die u in of aan de woning wilt aanbrengen. Zodra wij uw aanvraag met eventuele bijlagen ontvangen hebben, beoordelen wij deze op bouwtechnische aspecten en verhuurbaarheid van de woning.

Mogelijke uitvoeringen

Er zijn een aantal mogelijke uitvoeringen voor de veranderingen: 

  1. U voert de verandering zelf uit en u betaalt de kosten geheel zelf.
  2. U laat de verandering uitvoeren door Wovesto en vergoedt de verandering met een eenmalige betaling. Hiervoor ontvangt u van Wovesto een factuur.
  3. U laat de verandering uitvoeren door Wovesto en vergoedt de verandering met een huurverhoging en aanpassing van de woningwaardering.

Overname bij verhuizing en vergoeding

Wanneer u toestemming heeft gekregen om veranderingen aan te brengen, neemt Wovesto bij een verhuizing sommige Zelf Aangebrachte Veranderingen over. In enkele gevallen geven wij u zelfs een vergoeding. Of u in aanmerking komt voor een vergoeding kunt u lezen in de brochure Zelf Aangebrachte Veranderingen (ZAV).
Veranderingen die Wovesto niet overneemt, kunnen ter overname aangeboden worden aan de nieuwe huurder. Als de nieuwe huurder de veranderingen niet over wil nemen, moeten de veranderingen verwijderd worden.

Kluswijzers

Wovesto heeft kluswijzers opgesteld voor de meest voorkomende Zelf Aangebrachte Veranderingen.